Нови Хоризонти 2021 – вижте случаите на всички участници

Представяме ви участниците в тазгодишното издание на конкурса, които изпратиха презентации на случаите си в определения срок и бяха оценени. Ще се радваме да ги видим и през следващата година.

Категория "Единични възстановявания с импланти"

Участник NH103062021
д-р Гълъбица Спахиева

Аз съм доктор Гълъбица Спахиева на 29 години.

След като завърших във факултета по дентална медицина към Медицински университет София през 2017 г, 3 години работих в дентална клиника А-дент в гр. Гоце Делчев.

След това започнах самостоятелна практика в гр. София, ж.к. Сухата река, като в момента правя собствена клиника в ж.к. Лозенец, която се очаква да отвори врати в летните месеци.

Имплантологията ми е страст още от студентските години, всъщност една от причините да избера да изучавам стоматология е именно хирургията.

Доктор Калин Маринов е специалист в областта на имплантологията, протетиката и естетичната хирургия. Завършил е средното си образование в University High School в Мелбърн, Австралия, а след това и Стоматологичния факултет в град София през 2012 г. През 2014 г. основава Sky Dental Clinic. Бил е на обменни начала в катедра Протетика в университета по Дентална медицина в Хамбург, Германия, и по-късно в университета по Дентална медицина във Фрайбург, Германия. Живял е и е практикувал в Мелбърн, Австралия, и е посещавал курсове и лекции в Италия, Швейцария, Германия с насоченост в естетичната хирургия и имплантология, както и тотална рехабилитация на устната кухина чрез импланти.

През 2019 г. печели престижната награда “Най-добър млад имплантолог” на американския концерн BioHorizons.

Участник NH303062021
д-р Калин Маринов
Участник NH403062021
д-р Александър Найденов

Доктор по Дентална Медицина, Специализант по Имплантология, Учител по Биология в ЧОУ ТОМАС ЕДИСЪН, Създател на проекта “Медицина за деца“.

През 2015г. започнах да следвам дентална медицина в „МУ София ФДМ“. В 4-ти курс вдъхнах живот на проекта “Медицина за деца”, продължаващ активно и до днес. Това е проект за здравно ограмотяване в училищна възраст, без алтернатива в страната. В 5-ти курс създадох приложение за самоизпитване в полза на студентите – Мedical X- ray Quiz.  През 2019г. година ме избраха за студент на годината за „ФДМ към МУ София“. След дипломирането, продължих образованието си със специализация по дентална имплантология, където ме приеха с най-висок резултат.

През 2020г. станах и преподавател по Биология поради вечния ми интерес  към Биологията и преподаването. В момента работя като дентален лекар в медицински център ИМАНИ.

Обичам спорта – футбол, сноуборд, в гимназията бях запален и по културизма, станах 2-ри на състезание в тази дисциплина на национално ниво за юноши.

Д-р Пламен Ненков завършва факултета по Дентална медицина към Медицински университет – Варна през 2011 г.

Работи като имплантолог и пародонтолог в собствена семейна практика – дентално студио Smile Time, заедно с д-р Полина Велчева (специалист консервативно зъболечение и ендодонтия).

“Заедно сме допълващ се екип, стараещ се да следва съвременните тенденции в денталното лечение”, казва д-р Ненков

Участник NH603062021
д-р Пламен Ненков
Участник NH803062021
д-р Йордан Митев

Д-р Йордан Пламенов Митев

Основател и управител на дентална практика Емпадент ООД

Образование:
• Лекар по дентална медицина, МУ- София, ФДМ 2008 – 2014 г.
• Орална Хирургия СБАЛ по ЛЧХ – гр. София 2016 – 2019 г.

Опит и интереси:
• Орална хирургия
• Имплантология
• Тъканна регенерация
• Муко-гингивална хирургия

Категория "Множествени възстановявания с импланти"

Участник NH303062021
д-р Калин Маринов

Доктор Калин Маринов е специалист в областта на имплантологията, протетиката и естетичната хирургия. Завършил е средното си образование в University High School в Мелбърн, Австралия, а след това и стоматологичния факултет в град София през 2012г. През 2014г. основава Sky Dental Clinic. Бил е на обменни начала в Катедра Протетика на университета по дентална медицина в Хомбург, Германия и по-късно в университета по дентална медицина във Фрайбург, Германия. Живял е и е практикувал в Мелбърн, Австралия и е посещавал курсове и лекции в Италия, Швейцария, Германия с насоченост в естетичната хирургия и имплантология, както и тотална рехабилитация на устната кухина чрез импланти.

През 2019 печели престижната награда “Най-добър млад имплантолог” на американския концерн BioHorizons.

Д-р Евгин Ахмед е роден в Момчилград. Завършва медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ във Варна със специалност Лекар по дентална медицина. По време на обучението си участва в състезание, проведено в международен форум (SDM) и печели първо място. През 2015г. грабва първо място и на конкурса „ Усмивка на годината“ в категория „Студентски случай“, с тема „Естетично изграждане на горни фронтални зъби“.

Винаги съм имал интерес в областта на протетичната дентална медицина, денталната имплантология и ортодонтия.

В момента работи в дентална клиника в Кърджали.

Любимият му спорт е Freediving.

Участник NH703062021
д-р Евгин Ахмед
Участник NH803062021
д-р Йордан Митев

Д-р Йордан Пламенов Митев

Основател и управител на дентална практика Емпадент ООД

Образование:
• Лекар по дентална медицина, МУ- София, ФДМ 2008 – 2014 г.
• Орална Хирургия СБАЛ по ЛЧХ – гр. София 2016 – 2019 г.

Опит и интереси:
• Орална хирургия
• Имплантология
• Тъканна регенерация
• Муко-гингивална хирургия

Професията орален хирург за мен е съчетание между перфекционизъм, хладнокръвие и непрекъснат стремеж за трупане на нови знания. Имам късмета, професията ми и най-любимото ми хоби, да съвпадат.

Д-р Ивайло Пашов завършва висшето си образование във факултета по Дентална медицина град София през 2015 г. През същата година е зачислен като специализант по орална хирургия в Специализирана болница за активно лечение по лицево-челюстна хирургия (СБАЛ по ЛЧХ), където работи 3 години. През 2018 г. придобива специалност Дентална имплантология от Медицински университет град Варна. Клиничната му работа е изцяло фокусирана в областта на микрохирургията, пародонталната хирургия и импалнологията. Той отделя голяма част от времето си за курсове на водещи специалисти в България и чужбина с цел самоусъвършенстване и повишаване на квалификацята си. Победител в категория „Множествени възстановявания“ на конкурса „Нови Хоризонти“ за 2020 г.

Участник NH1003062021
д-р Ивайло Пашов

Вижте още...

ДИГИТАЛНА БИБЛИОТЕКА