„Имплантолог под наем“ прави практиката ни завършена

Представяме ви д-р Надежда Алексиева и д-р Пламен Петров, чиято дентална практика „Нордента“ използва услугата „Имплантолог под наем“:

КАЛИНА ВЛАЙКОВА

– Здравейте! Ще ни разкажете ли с по няколко думи за себе си и вашата практика?

– Аз съм д-р Надежда Алексиева. Стоматолог съм и съсобственик на дентална практика „Нордента“ заедно с д-р Пламен Петров. Работата си съм задълбочила в областта на ендодонтията, но като цяло и двамата работим поливалентно.

– Аз се казвам д-р Пламен Петров и съм стоматолог от Варна. Заедно със съпругата ми работим в нашата дентална практика „Нордента“. Аз се занимавам основно с протезиране и по-специално протезиране върху импланти.

– Как започнахте и как започнахте заедно?

Н.А.: Още от студентските години сме заедно.   

Пл.П.: След като завършихме стоматология в София, работихме няколко години, имахме собствена практика във Варна. Но искахме още да учим и да се усъвършенстваме. И решихме, че е най-добре да опитаме в чужбина.

Н.А.: Работихме и учихме в Норвегия 10 години.

Пл.П.: Всъщност аз там завърших специалността си за протезиране върху импланти. През 2013 г. решихме да се върнем в България отново и създадохме практиката „Нордента“.

– Защо не останахте в Норвегия?

Н.А.: Камъкът си тежи на мястото. Чувствахме, че тук ще сме по-полезни на много пациенти. Виждахме една ниша, която можехме да запълним с нашата работа – да пренесем най-доброто, което сме научили от скандинавската стоматология, на българска почва.

– Затова ли кръстихте практиката си „Нордента“?

Пл.П.: Да. Ние изповядваме изцяло скандинавската философия за лечение. Затова решихме, че името трябва да е свързано.

Н.А.: Симбиоза между скандинавското и българското. Има едни основни принципи, които плътно следваме в нашата работа. Най-вече възприемането на пациента като човек. Като личност. Искаме да му дадем здрава усмивка с естествена красота и без прекомерно лечение.

Пл.П.: Може би най-същественото е дълготрайната прогноза. Те имат една философия, която се казва Tenner for livet – зъби за цял живот. Идеята й е да се избягват всички лечения, които биха създали проблем във времето. И да се заменят с други, които имат доказана дълготрайна добра прогноза. Това е може би най-скандинавското, което научихме там и много ни харесва. Стремим се да го прилагаме и така да лекуваме нашите пациенти.

– Какви са вашите пациенти?

Н.А.: Имаме прекрасни пациенти! Разнообразни по възраст и занимание, но до един хора, които искат най-доброто за здравето си.

Пл.П.: Имаме цели семейства, фамилии… Повечето са от Варна, но имаме и пациенти от други градове. А и от чужбина. Общо взето са пациенти, които държат на качеството на зъболечението. Това ни радва и мотивира да отговорим на техните очаквания.

– Как стигнахте до решението да поканите Имплантолог под наем във вашата практика?

Н.А.: Ние обмисляме тази идея много отдавна. В нашата практика липсва човек с хирургическа насоченост, който би могъл да извършва тази дейност. А в същото време д-р Петров се занимава с протезирането върху имплантатите. Въпросът беше да попаднем на правилния хирург.

Пл.П.: В нашата практика и през годините, в които сме работили в Норвегия сме научени, че е най-добре специалист хирург или пародонтолог да поставя имплантите на пациентите. Затова за нас винаги е било цел да намерим един качествен и сериозен хирург. Познаваме се с д-р Бранимир Кирилов отдавна. Срещнахме се случайно на един курс в София. От разговора с него научихме за тази възможност.

Н.А.: И така той стана нашият имплантолог под наем.

– Защо просто не изпращате пациентите, които се нуждаят от импланти, в друга клиника, на която имате доверие?

Н.А.: Изпращали сме. Но когато поставянето на импланта се извършва в клиниката, имаме по-добра комуникация и контрол – и с хирурга, и с пациента. Пациентите се чувстват много по-комфортно, когато дойдат на познатото място и ги посрещне техният лекуващ зъболекар. Чувстват се като у дома и го оценяват като предимство.

– Има ли някакви технически или организационни специфики за ползването на услугата?

Пл.П.: Не, никакви. Няма аболютно нищо сложно в това да се организира.

Н.А.: Работи лесно, защото имплантологът пристига с цялото оборудване, необходимо за един имплантологичен ден. Той е специалист с изключителен опит и задълбочени познания в областта, затова можем напълно да му се доверим за всякакви ситуации.

– Как бихте описали услугата на колега, който не е чувал за нея?

Н.А.: Разширява много възможностите на практиката и спестява много на пациента.

Пл.П.: Една възможност и голямо предимство за всяка практика.

– Бихте ли я препоръчали на колегите си зъболекари?

Пл.П.: Ние и сега я препоръчваме на нашите колеги, с които си говорим за това. Бих я препоръчал на всеки!

– Вашата лична равносметка от ползването на услугата до момента?

Н.А.: С „Имплантолог под наем“ усещаме, че успяваме да обхванем пациентите си изцяло и да им предложим повече цялостна грижа. На практика услугата прави клиниката ни завършена. Наистина отдавна търсихме начин да въведем имплантология в нашата практика и е истинско бинго, че това се случи.

Всичко за услугата „Имплантолог под наем“ можете да прочетете тук.

Вижте още...

ДИГИТАЛНА БИБЛИОТЕКА