Меню

Импланти за стабилизиране на протеза

Защо да изберем лечение с импланти overdenture

Твърде много хора със стандартни протези не обичат да ги носят, защото са неудобни или се чувстват несигурни от факта, че не могат да ги фиксират неподвижно. Денталните импланти предлагат начин да държите протезата на мястото си и да посрещате всекидневието със самочувствие.

Използването на дентални импланти за стабилизиране на протези е доказан успешен метод за стотици хиляди хора. Това число расте ежедневно заедно с мълвата за това колко ефективен и траен е метода. Всъщност, денталните импланти имат най-високият процент на успеваемост от която и да е друга хирургична интервенция.*

Проблемите с хлабава протеза

Милиони хора в света се нуждаят от протеза. Много от тях се борят да я задържат стабилно, особено при долна челюст. Ако имате този проблем, вие вече знаете за неудобството от приплъзващата протеза, невъзможността да ядете любимите си храни и неефективността от залепването на протезата. За щастие, има начин да накарате вашата протеза да върши работата, за която е поставена - стабилизирайте я с дентални импланти.

Ползите от стабилизирането на протезата

 • Възстановява правилното дъвчене, позволявайки ви да следвате правилна диета и да подобрите здравето си
 • Подобрява речта и самочувствието
 • Увеличава комфорта чрез по-малко дразнене на венците
 • Край на разходите и неудобството при залепване на протезата
 • Често може да се ползва съществуващата протеза
 • Минимално агресивна процедура

За протеза, стабилизирана върху импланти

Титаниевите импланти се поставят в челюстта, където костта ще се заздрави около тях. След като имплантите са зарастнали, вашата протеза се модифицира, за да ‘‘щракне‘‘ на абатмънта върху импланта. Протезата ще бъде здраво захваната, но може да се сваля за почистване с безпроблемно „щракване“.

Конструкция:

 1. Протеза (модифицирана за импланти)
 2. Капачки за захващане на протезата
 3. Абатмънт
 4. Имплант от титаниева сплав - същият материал, който се използва при подмяна на стави
 5. Повърхността на импланта подпомага прорастването на кост около него

*International Congress of Oral Implantologists

© Copyright BioHorizons IPH, Inc. Всички права запазени. Условия за ползване Използвани материали Уеб дизайн: Studio UXP