Меню

Присаждане на кост

Защо да изберем присаждане на кост

Повечето дентални костни графт процедури се правят, за да възстановят вашата кост до нейното предишно състояние, което е нарушено от загуба на зъб, болест на венците или травма. Костният графт може да се използва за поддържане на структурата на костта след вадене на зъб.

Възстановяването и поддържането на костта е важно, поради няколко причини. Много дентални процедури, като поставянето на имплант, изискват костта да бъде близка до нейното първоначално състояние, за постигането на оптимални резултати. Също така, долната челюст и другите лицеви кости подпомагат кожата и мускула, които са отговорни за нашият външен вид. Без подкрепата на костта отдолу, нашите лица изглеждат състарени.

За присаждането на кост

По време на нормалния цикъл на тялото, специални клетки в кръвта продължително влизат във вашата тъкан, за да отстранят увредени клетки и да ги заменят с нови, здрави клетки. Графт процедурите поставят рамка от материал в зоната на липсващата кост, в която тези клетки могат да влязат и да започнат възстановителния процес. 

Преди

Част от челюстта е загубила обем, поради загуба на зъб. Няма достатъчно кост, за безопасно поставяне на дентален имплант.

По време на лечението

Клетките на пациента мигрират в алографтния материал и го превръщат в нова кост. След време тази кост ще замени алографта.

След

Възстановена челюст има достатъчно място за поставянето на дентален имплант за замяна на липсващ зъб.

Откъде идва костният графт материал?

Костният графт материал идва от няколко източника. Костта Autograft е взета от друга точка в тялото на пациента и трансплантирано до желаното място. Това е добър графт материал, защото съдържа собствените клетки на пациента и не крие риск от пренасяне на зарази. Основните недостатъци са, че изисква две хирургични намеси и достатъчно кост, която в много случаи не е на разположение.

Костта Allograft е материал, който е взет от донор и е обработен, за да се подисгури неговата безопасност и леснота на боравене с него. Предимствата на Allograft са, че е на разположение и не изисква втора хирургична намеса. Костта Allograft е добре изпитана в клинични проучвания и има отлични резултати за безопасност.

  • Винаги на разположение
  • Без втора хирургична намеса
  • Клинично доказана ефективност
  • Отлично досие за безопасност
© Copyright BioHorizons IPH, Inc. Всички права запазени. Условия за ползване Използвани материали Уеб дизайн: Studio UXP