NovoMatrix™

Безклетъчна дермална матрица за реконструкция на меки тъкани.

NovoMatrix™ е безклетъчен дермален матрикс, получен от свинска тъкан. При хирургично приложение, устойчивата на разкъсване и лесна за работа матрица е отлична алтернатива на автоложните присадки на съединителна тъкан (CTG). Няма нужда от интраорално хирургично донорно място, което намалява травмата за пациента.

Благодарение на производствения процес, матрицата не съдържа донорни клетки. В същото време структурата на изходната тъкан остава практически непроменена, като по този начин се подпомага врастването на клетките и микросъдовете. Патентованата обработка на тъканите позволява оптимално репопулиране на клетките и реваскуларизация при внимателна подготовка, което води до естетична регенерация на меките тъкани.

NovoMatrix™ се доставя предварително хидратиран в патентован воден фосфатно-буфериран разтвор, съдържащ матрични стабилизатори и следователно може да се използва незабавно, без да се изисква продължителна рехидратация.

NovoMatrix показва хистологична структура, сравнима с човешката тъкан.

Характеристики
 • Произведена от специално селектиран тъканен материал от свински произход
 • Осигурява скелетна структура за регенерация на естествена и стабилна нова тъкан с предвидими естетични резултати
 • Патентованата технология за обработка  LifeCell™ гарантира бърза реваскуларизация, репопулация на фибробласти и позитивен имунологичен отговор
 • Равномерна плътност от 1 мм
 • Здрава, лесна за употреба, без необходима специфична ориентация спрямо полето
 • Предварително хидратирана и готова за употреба
 • Съхранение при  -8° C to +30° C֯
Приложения
 • Водена мекотъкънна регенерация при рецесии за покриване на кореновата повърхност
 • Локализирани гингивални аугментации за увеличаване на тъкaн около зъби и импланти
 • Реконструкция на алвеоларния гребен за протетични лечения
Фактори, обслужващи успеха

 • Матриците се изработват от подбрани тъкани от контролиран свински произход за постигане на желаните механични и манипулационни характеристики 

 • Използва се специфичен нехимичен метод за отстраняване на недермалната тъкан от изходния материал, който запазва структурния интегритет на тъканта в матрицата

 • LifeCell™ използва патентован щадящ метод за отстраняване на 99,9% от патогените от изходния материал
Предимства

По-кратко оперативно време

Готовата за използване дермална матрица намалява времето за хирургия, защото елиминира необходимостта да се отпрепарира допълнително хирургично поле за събиране на автоложен материал за присадка.

Комфорт за пациента

С отпадането на необходимостта да се отпрепарира допълнително хирургично поле за автоложна присадка от небцето, се елиминира следоперативната болка, свързана с тази процедура и се увеличава комфорта на пациента.

Отлична интеграция на тъканта

Използването на NovoMatrix™ осигурява условия за бърза реваскуларизация, репопулация на клетките и минимални възпалителни реакции.

Естетичен резултат 

При използването на NovoMatrix™ се наблюдава оздравителен процес, при който има много добра адаптация на цвета и структурата на матрицата към заобикалящата естествена тъкан.

Бързо оздравяване без усложнения

Използването на NovoMatrix™подпомага позитивна имунологична реакция, както и интеграция и реинтеграция на меката тъкан, което води до бързо оздравяване без усложнения.

LifeCell™ е водеща високо-технологична компания, която вече над 25 години гради опит и генерира иновации в обработката на меки тъкани. За създаването на NovoMatrix – материал за генериране на мекотъканни присадки от ново поколение, LifeCell™ обединява усилия с BioHorizons. Осигуряването на интегритет на присадката е от изключителна важност за постигането на биологично успешни резултати и основно предимство на NovoMatrix™.

Поръчка

ДИГИТАЛНА БИБЛИОТЕКА