Striate+

Striate + e иновативна колагенова мембрана с най-високо ниво на ефективност

Комбинацията от превъзходна работа, оптимална издръжливост, очевидна остеопроводимост и подобрени клинични резултати прави Striate+ първи избор при насочена костна и мекотъканна регенерация.

Striate+ се произвежда от суровини със свински произход, селективно добити от австралийски ветеринарно сертифицирани животни. Производственият процес наречен Scaffold Matrix Regenerative Therapy (SMRT™), премахва имуногенните замърсители и осигурява висока биосъвместимост, като същевременно запазва структурата на природния колаген. Липсата на каквато и да е химическа модификация или омрежване насърчава интегрирането на Striate+ с околните меки тъкани и може да помогне за минимизиране на риска от дехисценция на раната. Striate+ се резорбира напълно чрез физиологични процеси в рамките на 26 седмици, така че не е необходима втора хирургична интервенция за отстраняване ѝ.

Освен това, Striate+ показа отлична манипулативност при всяка употреба. Може да се прилага без предварителна хидратация и нежно ще се приспособи и прилепне към контурите на дефекта без фиксиране, но може да бъде стабилизиран чрез зашиване и коване, ако е необходимо. Скорошно сравнително проучване показа, че Striate+ има по-висока механична якост от водещ конкурентен продукт (1). Мембраната абсорбира течности чрез капилярност, но не набъбва прекомерно, което улеснява първичното затваряне и я прави особено подходяща за пациенти с тънък фенотип.

Striate+ има двуслойна структура с грапава и гладка страна. Гладката страна, състояща се от плътно опаковани колагенови влакна, действа като бариера пред инфилтрацията на гингивалните клетки, като същевременно позволява преминаването на биоактивни молекули. Обратно, грапавата страна, съставена от хлабаво разпределени колагенови влакна, осигурява скеле за остеопрогениторните клетки за отлагане на остеоид. Това води до активно насърчаване на образуването на кост и позволява ранно поставяне на импланти.

Характеристики

Striate+ е следващото поколение колагенови мембрани — експертно обработени, за да отстранят всички следи от ДНК и имуногенни замърсители, за да създадат благоприятна среда за бърза регенерация на висококачествена кост и мека тъкан.

  • Неомреженият, ацелуларен колаген тип I не индуцира необичаен възпалителен отговор

  • Двуслойната мембрана лесно се приспособява към костните повърхности

  • Плътният бариерен слой предотвратява инфилтрацията на гингивалните клетки, като същевременно позволява преминаването на биоактивни молекули и протеини

  • Биоактивната камера позволява ранна интеграция на костообразуващите клетки и осигурява благоприятна среда за остеогенеза

Приложение

  • имедиатни екстракционни места

  • отложени екстакционни места

  • задържане на присадката в костни дефекти
  • пародонтални дефекти
  • GBR
  • GTR

Как работи

Striate+™ има двуслойна структура, състояща се от грапава и гладка страна. Гладката страна на Striate+™ се поставя с лице към устната кухина, за да се предотврати прорастването на меките тъкани на венците в пространството на дефекта по време на заздравяването на костта. Грапавата страна, поставена срещу дефекта, осигурява благоприятна среда за растеж на нова кост. Striate+™ остава на място достатъчно дълго, за да настъпи костна регенерация, преди да се резорбира в околната тъкан и не е необходима втора процедура за отстраняване на мембраната.

Striate+ membrane

1. Бариерната мембрана предотвратява инфилтрацията на гингивалните клетки и позволява преминаването на биоактивни молекули и протеини

2. Пореста мрежа от колагенови влакна насърчава клетъчното прикрепване и пролиферация

3. Биоактивната камера поддържа новата кост и интегрирането на мембраната в мястото на репарация

ДИГИТАЛНА БИБЛИОТЕКА