Нови Хоризонти Vol. 5 – вижте участниците

Запознайте се с младите имплантолози, пред които вече се отварят Нови Хоризонти в имплантологията.
Всяка година наблюдаваме все по-интересни клинични случаи изпълнени на високо ниво, за което можете да се убедите сами, разглеждайки презентациите по-долу.

Гласувайте за най-добрия случай според вас на страницата ни във фейсбук https://www.facebook.com/implanti.bg. Участникът събрал най-много гласове от публиката, ще спечели нашата специална награда VOX Populi, независимо от това дали случаят е определен от журито за финалист или не.

Категория "Единични възстановявания с импланти"

Финалист NH0102062022 single

Участник NH0102062022
д-р Ваня Липчева

Д-р Ваня Липчева се дипломира първа по успех от випуска си във ФДМ Пловдив през 2015 година.
Фокусът й е главно в областта на консервативната и хирургичната пародонтология и естетика с индиректни
възстановявания.
Преминала е различни курсове в сферата на пародонтологията при водещи специалисти като:
Prof. Giovanni Zuccelli, dr. P.Cortellini, prof. Maurizio Tonetti, dr. Florin Cofar, dr. Venceslav Stankov.
Член на БДП (българско дружество по пародонтология).
Проктор в live surgery course на DentalXp.
Победител в ”Усмивка на годината”.
Лектор в OHI-S online platform.

„Състезанието е винаги добра мотивация да бъдеш по-добър от вчера.“

Доктор Калин Маринов е специалист в областта на имплантологията, протетиката и естетичната хирургия. Завършил е средното си образование в University High School в Мелбърн, Австралия, а след това и Стоматологичния факултет в град София през 2012 г. През 2014 г. основава Sky Dental Clinic. Бил е на обменни начала в катедра „Протетика“ в университета по Дентална медицина в Хамбург, Германия, и по-късно в университета по Дентална медицина във Фрайбург, Германия. Живял е и е практикувал в Мелбърн, Австралия, и е посещавал курсове и лекции в Италия, Швейцария, Германия с насоченост в естетичната хирургия и имплантология, както и тотална рехабилитация на устната кухина чрез импланти. Двукратен победител в конкурса „Нови Хоризонти“ – през 2019 и 2021 г.

„Желанието да се развивам и да получа мнението на най-добрите в България, както и да се състезавам с най-добрите, ме мотивира да участвам в конкурса отново!“

Участник NH0202062022
д-р Калин Маринов

Финалист NH0402062022 single 1

Участник NH0402062022
д-р Ивайло Пашов

„Стремежът да подобря себе си и възможността да бъда оценен от авторитетно жури е това което ме накара да участвам в конкурса и тази година.“

Д-р Ивайло Пашов завършва висшето си образование във факултета по Дентална медицина град София през 2015 г. През същата година е зачислен като специализант по орална хирургия в Специализирана болница за активно лечение по лицево-челюстна хирургия (СБАЛ по ЛЧХ), където работи 3 години. През 2018 г. придобива специалност Дентална имплантология от Медицински университет град Варна. Клиничната му работа е изцяло фокусирана в областта на микрохирургията, пародонталната хирургия и импалнологията. Той отделя голяма част от времето си за курсове на водещи специалисти в България и чужбина с цел самоусъвършенстване и повишаване на квалификацята си. В момента специализира Реконструктивна хирургия при проф. Масимо Де Санктис. Победител в категория „Множествени възстановявания“ на конкурса „Нови Хоризонти“ за 2020 г.

Д-р Пламен Ненков завършва факултета по Дентална медицина към Медицински университет – Варна през 2011 г.

Работи като имплантолог и пародонтолог в собствена семейна практика – дентално студио Smile Time, заедно с д-р Полина Велчева, специалист консервативно зъболечение и ендодонтия.

Финалист в категория „Единични възстановявания“ през 2021 г.

„Участвам за втора поредна година, но този път случаят ми е още по-труден и заслужава представяне. Той е въплащание на пародонтални знания и имплантологични умение в симбиоза.“

Участник NH0602062022
д-р Пламен Ненков
Участник NH0802062022
д-р Любомир Богомилов

„Вярвам, че опита и знанията,  които добиваш от самото участие в конкурса „Нови хоризонти“ ще са още една стъпка напред в развитието ми като специалист.“

Д-р Любомир Богомилов завършва Факултет по Дентална медицина в град София през 2013г. През 2014 г. заедно с д-р Виолета Божинова основават BB DENTAL- малка клиника в центъра на София. Д-р Богомилов специализира в областта на имплантологията и естетичната дентална медицина. Преминал е обучения при някои от най-добрите специалисти по имплантология в България, както и следипломни квалификации в Рим, Италия, Прага,Чехия и Солихъл, Англия. От 2020г. е специализант по Дентална имплантология във ФДМ-София. През 2020г. е победител в конкурса „Нови хоризонти“ в категория „Единични възстановявания“.

Д-р Билял Кехайов

Лекар по дентална медицина, МУ- София, ФДМ 2007 – 2013 г.

Опит и интереси:
• Имплантология
• Ортодонтия
• Естетична дентална медицина.
• Консервативно зъболечение
• Работа под микроскоп

Започва да доброволства и работи докато учи в практиките на Д-р Алексиева, Д-р Чакалов, Д-р Габровски и Д-р Димов. Посещава множество курсове в страната и чужбина. През 2016 основава Dental Clinic Progress.

“Никой не иска да бъде на място, на което се правят компромиси.”

Участник NH1002062022
д-р Билял Кехайов

Категория "Множествени възстановявания с импланти"

Участник NH0202062022
д-р Калин Маринов

Финалист NH0402062022 multiple 1

Участник NH0402062022
д-р Ивайло Пашов
Участник NH0402062022
д-р Ивайло Пашов

Финалист NH0802062022

Участник NH0802062022
д-р Любомир Богомилов

Вижте още...

ДИГИТАЛНА БИБЛИОТЕКА