„Имплантолог под наем“ ни дава знания и умения, които са безценни. Благодаря!

Представяме ви д-р Звезделин Бъчваров – дентален лекар с практика в Трявна и Севлиево, който използва услугата „Имплантолог под наем“:

КАЛИНА ВЛАЙКОВА

– Здравейте, д-р Бъчваров! Моля ви да се представите с няколко думи.

– Здравейте. Дентален лекар съм вече близо 10 години. Завършил съм в град Пловдив. Бях в Англия за няколко месеца в началото, след което се прибрах в България и започнах да развивам професията си – започнах в родния си град Трявна, а след това имах възможност да направя кабинет и в Севлиево. 

От няколко години се занимавам с имплантология, както и с естетична стоматология.

– Защо си избрахте тази професия?

– Моите родители също са стоматолози. Вероятно те са допринесли за това да се занимавам със стоматология. Когато израснеш в такава среда, е малко вероятно да избереш различен път в живота. Но съм много благодарен, защото може би благодарение на тях имам това чувство да помагам на хората.

– Това ли е най-важното за вас и за лекарската професия изобщо?

– Разбира се, това е най-важното! Това е идеята да бъдеш доктор – да помагаш на хората, да получават лечение на ниво. Да видиш човек, на който си помогнал да му спре болката или си го накарал да се усмихва широко, е нещо незаменимо. И съм много щастлив, че моите пациенти могат да получават адекватно лечение в малките градове.

– Какви хора са вашите пациенти?

– На всички пациенти аз обръщам необходимото внимание, тъй като всеки един от тях е важен за мен, независимо дали разполага с 5 или с 50 000 лева. Преди всичко ние сме доктори и за нас е най-важно те да получават добро лечение.

– Разкажете ни някой ваш случай, който е впечатляващ и ще ви остане спомен за цял живот?

– Мисля, че днешният е именно такъв. Изключително тежък и комплексен случай, който започнахме преди няколко месеца заедно с „Имплантолог под наем“ и д-р Бранимир Кирилов. В него имаше от всичко – от пародонтология, до екстракция на зъби, имплантология и в момента – отново с „Имплантолог под наем“ и д-р Павел Панов – сме на етап възстановяване на дъвкателните функции на пациента с естетични конструкции.

Това наистина е случай, от който можем да се учим – както аз и моят екип, така и всички колеги. Челюстта е напълно обеззъбена, 16 импланта сме сложили на пациентката, възстановяването е единствено върху импланти. Изключително съм признателен на д-р Кирилов и д-р Панов, че отделят внимание да развиват младите колеги като мен в областите имплантология и естетична стоматология. Нещата, които можем да си „купим“ от тях, на практика са безценни.

– В какво точно е полезна за вас съвместната работа с „Имплантолог под наем“?

– Във всичко. От най-малкия детайл до най-голямото нещо. За мен идеята на това нещо не е определен доктор да дойде да свърши хикс работа. Концепцията е много различна. Тя е лекари на  тяхното ниво да дойдат да предадат техните знания, за да могат колегите – и аз в частност – да правим това самостоятелно, когато се почувстваме достатъчно адекватни. За да получат пациентите лечението, което трябва да получат.

– Тоест за вас „Имплантолог под наем“ освен непосредствена помощ за конкретен случай представлява и един вид източник на знание към следващото поколение дентални лекари?

– Абсолютно, да. Те предават наистина знанието на нас като колеги, които искаме да се развиваме в областта.

– А как разбрахте за услугата и как стигнахте до решението да я ползвате?

– Аз работя с имплантите на BioHorizons от няколко години. Имал съм случаи, които не са били чак от равнището на „Имплантолог под наем“, защото са били по-леки и специалист с моята квалификация може да се справи.

Тук в случая ползвах „Имплантолог под наем“, защото лечението е наистина доста комплексно. Не всеки може да постави 16 импланта. В един ден, с анестезиолог.

Вече сме 6 месеца след операцията. Днес пациентката ще получи окончателна конструкция, поставена само и единствено върху имплантите. С д-р Панов и със зъботехника, който пристигна с него, ще направим така, че за един ден да й възстановим напълно функцията върху имплантите. Тя ще може абсолютно пълноценно да се храни, да се усмихва и да изглежда добре.

– Как бихте ми описали и препоръчали „Имплантолог под наем“, ако съм колега и никога не съм чувала за услугата?

– Бих ви казал само, че ако наистина смятате да се развивате в областта на стоматологията и ако искате да бъдете на ниво в бъдеще, трябва да си преценявате възможностите. Защото, ако се надценяваш, това е пагубно за нашата професия.

Ако се чувстваш достатъчно добър – прави го. Ако чувстваш, че имаш нужда от усъвършенстване, можеш да ползваш услугата „Имплантолог под наем“. Ще научиш много неща, които не всеки би ти ги показал.

 

Всичко за услугата „Имплантолог под наем“ можете да прочетете тук.

Вижте още...

ДИГИТАЛНА БИБЛИОТЕКА